31è Aplec internacional Adifolk (Manresa – Washington), 12 de maig

El 12 de maig de 2018 participarem a la part catalana de l’Aplec internacional Adifolk que es celebrerà a Manresa.

Coincidint amb els moments excepcionals que estem vivint, reivindicant la importpancia de la cultura popular catalana, farem que la “Capital de la Cultura Catalana” es converteixi amb la ciutat Europea que dóna el tret de sortida de l’Aplec Internacional. Seguint el mateix format que han acollit les diferents ciutats europees fins al moment, però celebrant-lo a casa nostra, amb la participació voluntària de tots els àmbits de la cultura popular i amb una invitació especial als diferents grups que durant aquests 30 anys han format part de l’Aplec.

 

 

“PONT DE CULTURES: un viatge d’anada i tornada, Europa-Amèrica-Catalunya”

Aquest 2018, viurem un any excepcional amb l’Aplec Internacional. Volem celebrar un doble aplec, marcat pels moments d’excepció que està vivint el nostre País i que vol ser aquest llarg viatge d’anada i tornada:

Amb la trajectòria de 30 anys portant la cultura popular catalana arreu d’Europa, com a referent internacional que ha esdevingut l’Aplec;  com a punt de partida d’aquest viatge, des de Catalunya, donarem el tret de sortida a l’Aplec més especial i emotiu de la història, a casa nostra. Amb les mateixes arrels que junts l’hem anat fent gran i per això, volem que a Catalunya fem un esclat de festa mai vist, amb tots els grups que heu format part dels aplecs aquests darrers 30 anys, així com també tots aquells que vulgueu conèixe’l i fer-lo encara més gran entre tots.

I agafant el testimoni iniciat a Manresa, farem el salt cap a Amèrica de la mà de l’Smithsonian Folklife Festival, un festival amb més de 50 anys de trajectòria a Washington i amb unes línies consolidades i que han volgut rebre un tastet de la nostra cultura, amb un caràcter diferent i extraordinari, al que hi donarem tot el nostre suport; Manresa i Washington, des de dos Països, des de dos Continents, fusionarem les dues festivitats que esdevindran el 31è APLEC INTERNACIONAL 2018.

 

Podeu trobar el programa i més informació al web: http://www.adifolk.cat/index.php

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *