Rosegaescrots i la bruixa Isolda

El boc Rosegaescrots i la bruixa Isolda, componen la bèstia de foc de la Colla de Diables Macabres de Cabrera de Mar. La bèstia neix el dia 18 d’abril de 2015 a mans del constructor Dani Garrido del taller Tallaferro Creacions. Està composta de tres parts: la Cabra Rosegaescrots (simbol de Cabrera, el seu escut i,la seva història), la bruixa Isolda (simbol de les llegendes sobre bruixeria de Cabrera de Mar i del Castell de Burriac i un ceptre/escombra que l’acompanya (element típic de les bruixes i que en el seu cas actua com a ceptre giratori). Tant a la cabra com a la bruixa se’ls il•luminen els ulls amb una intensa llum blanca.

Els seus padrins són el Gat Sirius del Poble Sec de Barcelona, el Ceballot de Montornès del Vallès i el Drac de foc el Tallot.

La seva llegenda:

La seva història comença amb un Akelarre dels que sovint les bruixes feien al castell de Burriac. Diu la història que un dia just després, les bruixes van voler fer patir algún inocent, alehores la bruixa Isolda que n’era la més temible va veure un pescador al mig del mar, en Marc, a qui van fer anar i tornard’Amèrica en una sola nit mentre provocaven tota mena de calamitats. Des d’aquell dia en Marc volia fer creure els habitants del poble que a Cabrera hi havia bruixes, però aquests el van prendre per boig i per burlar-se’n l’anomenaven Marc Empaitabruixes. Amb el temps va arribar el dia que en Marc va decidir fer pagar als seus veïns per enriuress d’ell i va decidir invocar les bruixes. Per fer-ho va convocar les bèsties més tenebroses de tots els racons. En arribar a l’esglesia van fer-ne cremar la plaça mentre picaven a les seves portes… Mentre s’obrien es van poder veure uns ulls brillant a la foscor. De dins en va sortir la bruixa Isolda amb la seva escombra mentre muntava el Rosegaescrots, un gran boc endimoniat.

Dades tècniques

Material: Fibra de vidre

Punts de Foc: 18 (5 amb encèsa electrònica)

Mides: 280 cm d’alçada, 220 cm de llargada i 150 cm d’amplada

Pes: 60 kg

Tracció: 1 persona

 

Contractació: macabrescabrera@gmail.com

 

 

 

 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *