Festivitas Bestiarium

El dissabte 21 de Novembre vam participar al Festivitas Bestiarum, el qué podríem anomenar la Festa Major del Bestiari Català, que es va fer a Vilafranca del Penedès aprofitant la capitalitat cultural de la vila durant el 2015.

 

El dia va começar, com podeu veure mes avall al programa d’actes, amb la plantada i les diferents ponències al Forum Berger.

Entre ponències hi va haver una petita actuació del Drac de l’Agrupació i el Drac de Vilafranca, en tant que anfitrions de la festa, i del Poulain de Pezenas, com a bèstia convidada.

Tot seguit vam gaudir del dinar de germanor amb totes les colles participants al local dels Castellers de Vilafranca.

 

Ja a la tarda vam iniciar el que més ens agrada, la Cercavila; que ens va portar des del Forum fins a l’Auditori passant per l’Ajuntament i els principals carrers del centre de la vila.

 

Ja a l’Auditori hi va haver la part més protocolaria amb els discursos i l’entrega de diferents premis i mencions a diferents associacions.

 

La propera edició es farà a Vic, com a capital Catalana de la Cultura 2016.

 

 

Podeu veure un petit resum fotogràfic aquí

 

 

Dissabte 21 de novembre de 2015, el Tallot particparà al Festivitas Bestiarium a Vilafranca del Penedès.

 

*Durant tot el dia es comptarà amb la presència de 12 figures de bestiari festiu: Drac de l’Agrupació del Bestiari, Drac de Vilafranca del Penedès, Poulain de Pézenas (Occitània) [Obra Mestra del Patrimoni Oral i Immaterial de la UNESCO 2005], Hipògrif Ferafoc de Sant Quintí de Mediona, Cucafera Sexot de Sant Cugat Sesgarrigues, Arpella del Barri Gòtic de Barcelona, Lleó Brumot de Gavà, Drac Blai (el devastador de terres) de Santa Coloma de Gramenet, Drac de Terrassa, Cuca Llumeneta de Perafort, Hydra d’Artesa de Lleida i Drac El Tallot d’El Vendrel

Més informació:  http://festivitasbestiarum.cat/

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *